DOBRODOŠLIO NAMAŠTA JE TESTDAFNIVOITERMINI ISPITAPRIJAVNI FORMULARKURSEVIKONTAKTLINKOVIRazno
 
 Koji je nivo neophodan za upis na fakultet?
 Ko može da učestvuje na ispitu TestDaF?
 Kakve prednosti ima za Vas TestDaF?
 Kako se možete pripremiti za ispit TestDaF?
 Polaganje ispita TestDaF
 Kako izgleda ispit TestDaF?
 
 
Home ŠTA JE TESTDAF Polaganje ispita TestDaF
Gde se i kada održava ispit TestDaF?
Ispit možete polagati u licenciranom Ispitnom centru TestDaF Beograd.
On se održava više puta godišnje, istovremeno kada i u svim ostalim ispitnim centrima u svetu.

Tačni termini održavanja ispita objavljuju se na Internet stranici Instituta TestDaF i Ispitnog centra TestDaF Beograd. 
Koliko košta polaganje ispita TestDaF?
Za polaganje ispita TestDaF morate platiti odgovarajuću novčanu nadoknadu. Ona iznosi 130 EUR i uplaćuje se prilikom prijavljivanja ispita.
Kako se i kada možete prijaviti za polaganje ispita TestDaF?
Morate se prijaviti pismenim putem u Ispitnom centru TestDaF Beograd. Prijavni formular dobićete u ispitnom centru, ali ga možete preuzeti i sa ovde stranice ili sa Internet stranice Instituta TestDaF u Hagenu (www.testdaf.de), popuniti ga i predati u Ispitnom centru, zajedno sa "Pravilima za polaganje ispita" ("Regeln für Prüfungsteilnehmende"). U Ispitnom centru se možete raspitati i o rokovima za prijavljivanje. Prijavljivanje se mora okončati četiri do šest nedelja pre ispitnog termina. Prijave putem elektronske pošte ne mogu se prihvatati.

Ukoliko niste u mogućnosti da se pojavite na ispitu, svoju prijavu za polaganje ispita možete povući sve do poslednjeg dana prijavnog roka koji Vam je saopšten u Ispitnom centru. Ako se odjavite pre isteka prijavnog roka, biće Vam vraćen iznos koji ste uplatili za ispit. Ispitni centar u ovakvim slučajevima može zadržati maksimalno 20% uplaćenog iznosa. Ukoliko se odjavite po isteku prijavnog roka, nadoknada za polaganje ispita Vam neće biti vraćena.
Kako se saznaje ispitni rezultat?
Ispitni centar TestDaF Beograd dostaviće Vam u roku od šest do osam nedelja po obavljenom ispitu svedočanstvo sa Vašim rezultatima.

Na poleđini svedočanstva naći ćete opis jezičkih postignuća za svaki deo ispita, čime stičete jasan uvid u sopstvene jezičke veštine.